REZERVIRAJTE

O nama

Jeste li se ikad pitali kako bi bilo živjeti u autentičnoj kući iz 17. stoljeća, lutati starim ulicama, okruženi povijesnim zdanjima nestvarne ljepote…? Želite li možda provesti neko vrijeme u takvom ambijentu?

Apartmani More smješteni su u samom srcu Starog grada, u dvije obnovljene stare gradske kuće, smještene u dvije sporedne ulice, udaljene samo 15-ak metara od Straduna – živopisne glavne ulice Starog grada (pješačka zona) – s lakim pristupom svim lokalnim atrakcijama, znamenitostima, restoranima, barovima i trgovinama. Zbog svega navedenog, Apartmani More idealna su polazišna točka za pohod u istraživanje Starog grada, kao i obližnjih otoka i gradova.

Naših devet apartmana smješteno je u dvije kuće:

  • u ulici Petilovrijenci 1 su tri deluxe jednosobna apartmana u autentičnoj, nedavno obnovljenoj, kamenoj kući iz 1667. godine;
  • u Palmotićevoj ulici 2 gradska kuća s jedinstvenim kamenim pucalom u predvorju sadrži dva deluxe apartmana, dvije deluxe dvokrevetne sobe, jedan studio apartman i jedan superior jednosoban apartman.

Moramo spomenuti da budući da je Stari grad na UNESCO-vom popisu svjetske kulturne baštine, svi građevinski radovi u Starom gradu podložni su strogoj kontroli, pravilima i smjernicama. Cilj je što više sačuvati autentičan izgled Starog grada, njegovih ulica i građevina, te na taj način sačuvati njegovu bogatu povijest i predivnu arhitekturu za buduće generacije. Stoga u našim apartmanima nema dizala.

 

Povijest Dubrovnika seže još u 7. stoljeće, dok je samo područje bilo naseljeno i ranije.

Stari grad, povijesna jezgra Dubrovnika, jedinstveno je mjesto za posjetiti – sa svojim zidinama dugačkim 1940 metara te 6 tvrđava, sa Stradunom, glavnom ulicom, te mrežom sporednih ulica i uličica, slavnim građevinama, poznatim dubrovačkim krovovima… – gdje možete osjetiti duh slavne Dubrovačke Republike. Dubrovačka Republika osnovana je 1358. godine, te se uspjela održati skoro 500 godina. U svoje vrijeme bila je jedna od najjačih pomorsko-trgovačkih sila.

Uslijed proteka vremena i svega što ono nosi sa sobom, i Stari grad je doživio neke svoje promjene i prilagodbe, ali kamena zdanja, ulice, crkve, muzeji….uspjeli su sačuvati, uz ogroman ljudski napor, fasade i naličje identične onima prošlih vremena. Interijer crkvi, na primjer, sačuvan je do mjere do koje je to bilo moguće. Velik dio Starog grada stradao je u razornom potresu 1667. godine, ali se ponovo digao. To samo pokazuje nevjerojatnu volju i snagu građana Dubrovnika da sačuvaju svoj Grad. Taj duh i dalje živi.

Stari grad upisan je u UNESCO-v registar svjetske kulturne baštine 1979. godine.

Nemoguće je prenijeti vam čak i dio bogate dubrovačke povijesti na našim web stranicama. I zato se nećemo to ni truditi. Na Internetu ima pregršt članaka o Dubrovniku, Dubrovačkoj Republici, o toj nevjerojatnoj povijesti. Pozivamo vas da malo pročitate o našoj povijesti, i da dođete u Dubrovnik – zaista veličanstveno mjesto za posjetiti.